Het doolhof

Een doolhof van maïsplanten

Het Groot Sallands Maïsdoolhof is een doolhof, uitgezet op ongeveer 3,5 hectare maïs. Dit zijn wel 5 voetbalvelden aan elkaar! De maïs wordt in april gezaaid zodat de planten in oktober groot en rijp genoeg zijn om geoogst te worden. Om u een kijkje te kunnen laten nemen in dit maïsveld, hebben wij een parcours van een aantal kilometer uitgefreesd. Doordat u niet boven de maïsplanten uit kunt kijken, verandert dit ‘normale’ maïsveld in een uitdagend avontuur voor jong en oud! Na een intensieve speurtocht kunt u genieten van het typische Sallandse landschap vanaf de toren of ons terras.

Leer meer over de boerderij

Een bezoekje aan ons maïsdoolhof is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens buitengewoon leerzaam! In het doolhof zijn namelijk een aantal informatieborden te vinden waarop te zien is hoe het maïsdoolhof gemaakt is en waarop de nodige informatie over hedendaagse landbouw staat.

Wat is er nog meer te doen bij ons doolhof?

* Speurtocht door het maïsdoolhof
* Een reusachtige uitkijktoren in het middelpunt van het doolhof
* Informatie over hedendaagse landbouw
* Een zandbak met speelbenodigdheden
* Een speelweide met o.a. een voetbalveldje en speelattributen

Bijkomen op het terras

Verder kunt u op het terras genieten van een kopje koffie, thee, fris en andere versnaperingen. Uiteraard mag u ook uw eigen picknickspulletjes meenemen!

Bekijk hier de entreeprijzen en openingstijden.